Yüksek öğrenim veya üniversite mezunu olanlar, lisans ve önlisans programlarına başvurabilirler. Ayrıca önlisans veya yüksekokul mezunu olanlar da önlisans programına kayıt yaptırabilirler.

Bursa Mudanya'da 'akran zorbalığına' önemli adım Bursa Mudanya'da 'akran zorbalığına' önemli adım

Sınavsız Üniversite Kayıtları Başladı

Anadolu Üniversitesi'nin ikinci üniversite programı, yüksek öğrenim veya üniversite mezunlarına sınavsız olarak lisans ve önlisans programlarına başvuru yapma imkanı tanıyor. 2024-2025 akademik yılı başvuruları 16 Temmuz'da başlayacak ve 18 Ekim'de sona erecek. Programa katılan öğrenciler, diploma eklerini Avrupa Kredi Transfer Sistemi (ECTS) üzerinden alabilecek ve diplomalarını QR kod kullanarak dijital ortamda edinebilecekler.

Çeşitli Program Seçenekleri

Anadolu Üniversitesi'nde 39 önlisans programı ve 21 lisans programı bulunuyor. Bu programlar arasında kültürel miras ve turizm yönetimi, mutfak sanatları, felsefe ve havacılık yönetimi gibi çeşitli seçenekler yer alıyor. Öğrenciler, Anadolum e-Kampüs Öğrenme Yönetim Sistemi aracılığıyla 30.000'in üzerinde ders materyaline ücretsiz erişim imkanına sahipler. Haftalık canlı derslerle birlikte çeşitli çevrimiçi öğrenci toplulukları ile etkileşimli öğrenme deneyimlerini yaşayacaklar.

Kayıt işlemleri, Anadolu Üniversitesi'nin kayıt web sitesi üzerinden e-devlet şifresi kullanılarak yapılabiliyor. Ayrıca, Türkiye genelindeki 81 ilde bulunan Açıköğretim fakültesi ofisleri de kayıt ve bilgi desteği sağlıyor. Öğrenciler, sınavlara Türkiye genelinde bulunan 110 sınav merkezinde veya 42 ülkedeki belirlenmiş merkezlerde girebilecekler.

Anadolu Üniversitesi'nin sunduğu bu program, öğrencilere hem esnek öğrenme imkanları sunuyor hem de mesleki kariyerlerini geliştirmeleri için birçok fırsat sağlıyor. Özellikle dijital ortamda sunulan ders materyalleri ve diploma ekleri, öğrencilere modern bir eğitim deneyimi yaşatıyor. Çevrimiçi öğrenci toplulukları ve canlı dersler, öğrencilerin sosyal ve akademik açıdan gelişimlerine katkıda bulunuyor.

 Sınavsız üniversite kaydı sayesinde, hayallerinizdeki eğitimi almak artık çok daha erişilebilir. Başvurularınızı kaçırmayın ve Anadolu Üniversitesi'nin sunduğu bu eşsiz fırsattan yararlanın.

Editör: Şule Akyol