Zam Farkı Ödemesi İçin Tarih Belirlendi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 2024 Temmuz dönemi zam farklarının 26 Temmuz'da ödeneceğini duyurdu. SGK'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, emekli, malul, vazife malulü, dul ve yetim aylığı alanların ödemelerinin bu tarihte yapılacağı belirtildi.

2.4 Milyon Kişi Fark Ödemesi Alacak

SGK'nın yaptığı açıklamaya göre, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4/1-c bendi kapsamındaki emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 441 bin 795 kişiye zam farkı ödemesi yapılacak. Bu ödemeler, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak ve emeklilerin banka ve PTT hesaplarına yatırılacak.

Ödeme Gruplarına Göre Farklı Tutarlar

Her ay maaş alan emeklilere, Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı ödenecek. Üçer aylık maaş alan emekliler ise gruplarına göre farklı ödemeler alacaklar:

  • 1. Grup: Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde maaş alanlara, Temmuz ayı için 1 aylık maaş farkı.
  • 2. Grup: Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde maaş alanlara, Temmuz ve Ağustos ayları için 2 aylık maaş farkı.
  • 3. Grup: Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde maaş alanlara, Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları için 3 aylık maaş farkı.

Toplam Ödeme Miktarı 11 Milyar Lira

SGK'nın açıklamasına göre, toplamda 11 milyar liralık zam farkı ödemesi yapılacak. Bu ödemeler, emeklilerin hesaplarına belirtilen tarihlerde yatırılacak ve her grup için belirlenen tutarlarda gerçekleştirilecek.

Editör: Şule Akyol